Weetabix ontbijtje met aardbeien
Een nieuwe vrije maandag = tijd om een nieuw ontbijtje te proberen! Niet dat je voor dit ontbijt veel tijd nodig hebt, het duurt namelijk amper vijf minuten om in elkaar te flansen.
Een tijdje terug deelde ik al een recept voor mijn favoriete gebakken havermout. Deze keer geen havermout, maar Weetabix in mijn bakje. Ik zag het recept voorbijkomen op Instagram bij @balansindekeuken en was meteen nieuwsgierig. Ik had nog nooit iets met Weetabix gemaakt, maar aardbeien + snel klaar + makkelijk in batch = ik moest het proberen.
En ik ben content dat ik het deed, want dit ontbijt is niet alleen voedzaam, maar ook écht lekker vind ik. Gezonde ontbijtjes kunnen soms een beetje tegenvallen qua smaak of textuur (die textuur is voor mij megabelangrijk), maar dit was voor mij wel meteen een schot in de roos. De Weetabix wordt heerlijk zacht en een beetje deegachtig, de aardbeien maken het lekker zoet en fris, en de Skyr zorgt voor wat romigheid. En bonus: je kunt het makkelijk voor een paar dagen op voorhand maken.
In dit recept gebruik ik ook een beetje vanille-proteïnepoeder. Ik ben eerlijk gezegd niet helemaal mee met die hele proteïnepoederhype – ik geloof wel dat eiwitten goed voor je zijn, maar niet dat ze per se overal in moeten. Toch vind ik het in dit geval wel een lekkere toevoeging. Je zou het ook kunnen weglaten.
Ik heb het recept van @balansindekeuken iets aangepast zodat het beter past bij wat ik in huis heb en lekker vind.
Wat heb je nodig?
- 100 ml havermelk (ik neem de barista versie omdat dat in een klein kartonnetje komt en wat romiger is)
- 2 stuks Weetabix
- 10 gram vanille proteïnepoeder (2 grote theelepels)
- 150 – 200 gram Skyr (3- 5 grote eetlepels) (ik neem aardbeien- of vanillesmaak)
- 100 gram aardbeien
- 2 of 3 blokjes pure chocolade
Work your magic:
- Doe de Weetabix samen met de havermelk en het proteïnepoeder in een kom/schaaltje/bakje en prak tot een papje.
- Snijd de aardbeien in stukjes.
- Smelt de chocolade in de microgolfoven.
- Schep de skyr bovenop de Weetabix, leg daar de aardbeien op en doe de chocolade erover.
Ik heb hier ook echt wel mee gegeten en krijg het zelfs meestal niet helemaal op.
Klinkt lekker! Ik vond weetabix vroeger eigenlijk een beetje klinken als iets voor baby’s. Komt denk ik door de associatie met Bambix. Het klinkt wel als een ontbijt wat ik ‘s ochtends in al mijn haast kan maken 🙂
Veel van die ingrediënten heb ik nooit in huis, zoals havermelk en dat poeder en skyr.
Op de één of andere manier ken ik Weetabix alleen van tv-series of zo. Maar dat kun je hier dus ook gewoon in de supermarkt kopen. Klinkt wel goed als ontbijt.
Nog nooit van Weetabix gehoord, maar het ziet er ontzettend lekker uit!
Weetabix, nog nooit gegeten! Het klinkt heel goed, dus misschien maar eens maken.
Oh dat lijkt me zo handig om dit recept op voorhand te maken. Maar wat jij hebt met structuur, heb ik met dingen eten die meer dan een dag in de koelkast staan :’ ) Kan ik op een of andere manier niet tegen en maak het liever vers op het moment zelf. Dat kan niet altijd door tijdgebrek, dus dan wordt het op de dagen dat het niet kan een standaard boterham. Natuurlijk veel minder lekker, haha. Maar voor de dagen dat ik er wel tijd voor heb ga ik dit even opslaan! Mjam.
Ja, dat heb ik inderdaad ook. Net als met overnight oats. Dat klinkt op zich prima, maar die nacht in de koelkast, daar knap ik dan wel op af.